Twee katalysator-dieven (19) en (23) aangehouden op de Elbaweg in Hem

HEM – De politie heeft in de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 mei op de Elbaweg in Hem twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal, nadat zij op een privéterrein werden aangetroffen met meerdere katalysatoren.

Roemenen
Op het terrein stond zelfs nog een auto op een krik waarbij men nog bezig was de katalysator los te halen. De 19-jarige en 23-jarige Roemenen zijn meegenomen naar het politiebureau en zitten nog vast voor verder onderzoek.

Melding
Omstreeks 00:40 uur, kreeg de politie een melding van een verdachte situatie aan de Elbaweg. De politie ging naar de locatie om poolshoogte te nemen. Daar zagen de agenten twee donker geklede personen wegrennen en gingen er direct achteraan.

Aangehouden
De verdachten werden beide kort daarna aangehouden. Op het terrein stond een auto op een krik waarbij men nog bezig was de katalysator los te halen. Ook werden er vier losse katalysatoren gevonden en het benodigde gereedschap om deze te verwijderen.

Onderzoek voort
De goederen zijn in beslaggenomen en de politie zet het onderzoek naar de diefstallen voort. Door een melding van een verdachte situatie wist de politie de verdachten van katalysatoren-diefstal snel aan te houden.

Bel 112
Bent u getuige van een verdachte situatie? Ziet u verdacht gedrag of een strafbaar feit gebeuren? Is er direct hulp nodig? Meld een verdachte situatie altijd direct bij de politie via 112.

Andere info
Onthoud locatie, signalementen en bijzondere kenmerken van personen of kentekens van verdachte auto’s en geef die door aan de meldkamer. Als het niet dringend is kunt u informatie doorgeven via telefoonnummer 0900-8844.