LUTJEBROEK – De politie heeft zaterdagochtend 25 februari in alle vroegte twee verdachten van een inbraak aangehouden. Het gaat om een 25-jarige man uit Lutjebroek en een 21-jarige man uit Enkhuizen. De twee mannen had rond 02.30 uur een inbraak gepleegd in een supermarkt aan de Fresialaan in Lutjebroek. Bij de klopjacht werd ook de politiehelikopter ingezet.

Alerte melding
Na een alerte melding van een inbraak rond 02.30 uur bij de supermarkt aan de Fresialaan, is de politie met meerdere eenheden richting de Fresialaan gegaan. De politie zag twee mannen wegrennen en ging achter het tweetal aan.

Te water
Tijdens deze achtervolging zagen twee politiemannen dat beide verdachten in het koude water van een sloot sprongen nabij de P.J. Jongstraat en de Rozendwarsstraat. Vermoedelijk dachten zij dat de politie niet te water zou gaan. Helaas voor hen sprong ook de politie het water in en wist al snel een van de verdachten, een 25-jarige man uit Lutjebroek, aan te houden. De 25-jarige verdachte werd in nat pak overgebracht naar het politiebureau.

Politiehelikopter
De politieheli en een hondengeleider met politiehond waren intussen ook al ingezet voor de zoektocht naar de tweede verdachte. Deze tweede verdachte, een 21-jarige inwoner van Enkhuizen bleek de kou niet meer aan te kunnen: hij gaf zichzelf bibberend over aan de politie. Ook hij werd in nat pak en onderkoeld overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten.

Inbrekersvoorwerpen
Bij naderonderzoek bij de supermarkt aan de Fresialaan bleek dat beide mannen gepoogd hadden in te breken, maar nog niet binnen in het pand waren geweest. Op de vluchtroute en bij de verdachten trof de politie de nodige inbrekersvoorwerpen aan. Beide verdachten zijn ingesloten op het politiebureau voor nader onderzoek.