STOMPETOREN – Op de Noordervaart (N243) in Stompetoren vond donderdagochtend 20 juni rond 08.30 uur een ongeval plaats tussen twee auto’s en twee vrachtwagens. Een 47-jarige vrachtwagenchauffeur uit Venhuizen reed op de (N243) richting Schermerhorn. Achter de vrachtwagen reed een 26-jarige automobilist uit Alkmaar.

Over het hoofd
De automobilist wilde de voor hem rijdende vrachtwagen inhalen en zag daarbij een tegenligger, een vrachtwagen, over het hoofd. De vrachtwagenchauffeur, een 48-jarige man uit Zutphen, kon een frontale botsing met de auto voorkomen door uit te wijken. De auto kwam tussen de twee vrachtwagens te zitten en beide vrachtwagens werden geraakt. De auto raakte vervolgens van de weg en knalde tegen een paar bomen.

Bekneld
De 26-jarige Alkmaarder kwam bekneld te zitten en moest door de brandweer worden bevrijd. Een traumateam kwam per helikopter ter plaatse voor medische bijstand. De bestuurder werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een automobilist die achter de andere vrachtwagen reed raakte eveneens betrokken bij de aanrijding. De auto eindigde achterstevoren tegen een boom.

Lichtgewond
De bestuurder, een 32-jarige man uit Ursem, werd overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn letsel bleek mee te vallen. Beide vrachtwagenchauffeurs kwamen met de schrik vrij. Een brandstoftank van een vrachtwagen was open gescheurd door de botsing.

Weg lange tijd dicht
Maar liefst 360 liter diesel belandde op de weg en in de berm. Volgens weginspecteur Albert van de Provincie heeft dat ernstige gevolgen voor het asfalt. Dit smelt weg en moet gesaneerd worden. De weg blijft tot vrijdagochtend 07.00 uur afgesloten voor het verkeer. Er zijn verkeersregelaars ingezet.

Fotografie: Maurice Amoureus