(Update) Twee gewonden bij ernstig ongeluk op de Provincialeweg N506 in Wijdenes

WIJDENES – Agenten van de politie NHN hebben dinsdagochtend 22 december in alle vroegte rond 04.20 uur het leven gered van een 42-jarige automobilist uit Harderwijk. Ze waren zeer snel ter plekke bij een ongeluk op de Provincialeweg N506 en haalde de man die vast zat in zijn auto en bewusteloos was. Snel uit het voertuig waarna zij begonnen met reanimatie. De agenten kregen de melding van een aanrijding beknelling/reanimatie op de Provincialeweg N506 ter hoogte van Wijdenes.

Uitwijken
Ter plaatse bleek dat de 42-jarige automobilist moest uitwijken voor een auto die de weg op draaide. De bestuurder van de auto week uit naar rechts, ramde twee bomen en kwam weer op de weg terecht waarna vanuit de richting Schellinkhout en auto, bestuurd door een 62-jarige man uit Hoorn kwam aangereden. Deze botste vol op zijn auto waarna hij in sloot terecht kwam en bekneld raakte. Agenten ter plaatse zagen dat de bestuurder bewusteloos en bekneld onder water zat. De agenten ter plaatse hebben de man uit het voertuig gehaald en hebben hem ter plekke gereanimeerd.

Met hartslag naar het ziekenhuis
De bestuurder uit Harderwijk is met Hartslag naar het ziekenhuis vervoerd. De politieagenten zijn naar het bureau gegaan voor een kop koffie en schonen kleren. Naast de politie en het trauma team uit Amsterdam, assisteerde ook de brandweer van Venhuizen de Duikers van Hoorn de hulpdiensten. De Provincialeweg N506 tussen Wijdenes en Schellinkhout was uren afgesloten voor technisch onderzoek.

Foto’s: Wesley Boots

Reacties zijn gesloten.