Twee fietsers (72) en (68) gewond geraakt na aanrijding met automobiliste (56) op de Streekweg Hoogkarspel

HOOGKARSPEL – Vrijdagmiddag 8 januari vond er een zeer ernstige aanrijding plaats tussen een 56-jarige automobiliste en twee fietsers, een 72-jarige man en een 68-jarige vrouw op de kruising Streekweg, Bronstijd en de Tolweg in Hoogkarspel.

Hulpdiensten
Politie-eenheden, ambulancediensten, de brandweer van Westwoud en een traumahelikopter kwamen ter plaatse om hulp te verlenen aan de slachtoffers op de kruising.

Met spoed naar het ziekenhuis
Één van de twee fietsers raakte zwaargewond door de aanrijding en werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De andere fietser kwam er met lichtere verwondingen vanaf en is ook naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling.

Betrokkenen uit Gemeente Drechterland
De 56-jarige bestuurster van de auto bleef ongedeerd en werd gehoord door de politie. Alle drie de betrokkenen komen uit de gemeente Drechterland zo laat politiewoordvoerder Willem Gijtenbeek aan ons weten.

Politieonderzoek
De wegen naar de kruising toe op de Streekweg in Hoogkarspel werden door de politie afgesloten ivm uitgebreid politieonderzoek door de Verkeersongevallen Analyse Dienst naar de exacte toedracht van het ongeval.

(Het ongeluk vrijdagmiddag 8 januari op de Streekweg in Hoogkarspel)