ANDIJK – Donderdagochtend 8 augustus rond 10.30 uur botste twee auto’s vol op elkaar op de kruising Driehuizen met de Veenakkers in Andijk. Dit zelfde gebeurde vorige week vrijdagochtend 2 augustus ook al rond 09.30 uur op deze kruising.

Over het hoofd
Het ongeluk donderdagochtend 8 augustus ontstond nadat een automobilist vanuit de richting Klaas Schouten bloembollen de Driehuizen vanaf de Veenakkers wilde oversteken. De bestuurder zag de auto die over de Driehuizen reed uit de richting Wervershoof in de richting van de Hoogkarspel over het hoofd met een botsing tot gevolg.

Te water
De aangereden auto belandde daarbij in het water donderdagochtend. Politie, brandweer en ambulancedienst kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. De bestuurder van de te water geraakte auto raakte gewond en werd naar het ziekenhuis vervoerd. De veroorzaker van het ongeval kon ter plekke behandeld worden.

Zes dagen terug ook al mis
Vorige week ging het ook om een botsing tussen twee auto’s op de kruising. Ook toen veel schade en een gewonde. De auto’s van de beide ongevallen werden door bergingsbedrijf Rood afgesleept. De politie heeft de ongevallen in onderzoek.

Foto, Auto te water 8 augustus Driehuizen Andijk