HEERHUGOWAARD – De politie zoekt getuigen van een vernieling waarbij donderdagmiddag 16 januari rond 12.30 uur een trein is bekogeld met stenen. Dit gebeurde ter hoogte van de Hectorlaan in Heerhugowaard.

Aanhoudingen
Twee jongens zijn kort na het incident aangehouden, dit tweetal liep over het spoor zo meldt de politie. Door een steen sneuvelde een raam van de trein. Deze werd gegooid toen de trein langs reed. In de trein kwam een vrouw, met kind, onder het glas te zitten.

Getuigen geweest?
De politie zocht de vrouw, maar deze is inmiddels bekend. Er kan gebeld worden met 0900-8844 als mensen getuigen geweest zijn. De trein is na het incident stilgezet op station Heerhugowaard.

Al eerder stenen gegooid
Woensdagmiddag 15 januari rond 14.30 uur was ook een incident in Heerhugowaard. Ook toen werd met stenen gegooid. Dit was op de Bickerstraat. De politie heeft toen wel een groepje jongeren staande gehouden. Maar dit heeft niet geresulteerd in aanhoudingen. Ook hier is de politie op zoek naar getuigen. Mensen met informatie en / of getuigen kunnen contact opnemen met 0900-8844.