OBDAM – Door bevriezing van natte weggedeelten ontstonden dinsdagochtend 29 januari tientallen verkeersongelukken in de regio West-Friesland. Op de Berkmeerdijk in Obdam raakte een 18-jarige bestuurder uit Spanbroek met de auto over de kop door de extreme gladheid. Een 39-jarige vrouw uit Grootebroek reed met haar auto van het viaduct af op de Houterweg in Hoogkarspel door de extreme gladheid.

Bestuurders ongedeerd
Zowel in Obdam als in Hoogkarspel bleven de bestuurders ongedeerd zo laat politiewoordvoerster Jamy-Lee Roy aan ons weten. Op de Venneweg in Hoorn raakte maar liefst vier auto’s van de weg. Een van de voertuigen kwam zelfs op zijn kant in de sloot terecht. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Alle vier de bestuurders bleven ongedeerd.

Groot aantal ongelukken op andere wegen
Daarnaast gebeurde nog verkeersongelukken door de extreme gladheid in Wognum (3x), Zwaag (2x), Zwaagdijk-Oost, Zuidermeer, Spierdijk, Bobeldijk, Enkhuizen (3x), Venhuizen, Abbekerk, Twisk, Medemblik, Spanbroek en Bovenkarspel. De vele voertuigen raakte zwaar beschadigd en werden afgesleept door diverse bergingsbedrijven.

(Auto over de kop in Obdam, Fotografie: Maurice Amoureus )