VENHUIZEN – Vrijwel alle brandweer korpsen in West-Friesland kwamen zaterdagmiddagavond 25 juli in actie voor omgewaaide bomen. Opvallend veel auto’s en woningen raakte beschadigd door de omvallende bomen. Vanaf 16.00 uur zaterdagmiddag bleven de spoedmeldingen maar komen voor de brandweerlieden.

De brandweer van Venhuizen kwam 3x in actie. De brandweer van Wervershoof kwam 5 x in actie. De brandweer Enkhuizen kwam 7x in actie onder andere ook om te helpen in Hoorn. De brandweer van Stede-Broec kwam 5x in actie. De brandweer Andijk kwam 3x in actie. De brandweer Medemblik kwam 6 x in actie. De brandweer van Hoorn kwam 32x in actie en zij hielpen ook in Alkmaar.

Ook zondagochtend 26 juli zijn er nog diverse meldingen geweest. Maar deze hebben werden zonder spoed afgehandeld. Tijdens de zwaarste julistorm ooit zijn beide reddingboten van Reddingstation Wijdenes ook gealarmeerd voor een zeiljacht dat in problemen verkeerde op het Markermeer. Door de zware storm was de fok gescheurd en moest het zeiljacht noodgedwongen over op de hulpmotor.