TBS met dwangverpleging met twee jaar verlengd van dader steekpartij op de Merel in Venhuizen 

VENHUIZEN – De rechtbank in Alkmaar heeft deze week de TBS met dwangverpleging van een voormalige inwoner van Venhuizen met twee jaar verlengd. De man van eind twintig, probeerde op 8 februari 2019 een 55-jarige plaatsgenoot van het leven te beroven door op hem in te steken met een samoeraizwaard in een woning aan de Merel in Venhuizen.

Onder invloed De verdachte was toen onder invloed van hasj en cocaïne en verkeerde in een psychose zo meldt het Noord-Hollands Dagblad. Hulpdiensten kwamen na de melding massaal ter plekke. Naast de politie en ambulancedienst. Kwam ook de traumahelikopter ter plekke in Venhuizen. Het toen 55-jarige slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Kans op herhaling groot De verdachte van de steekpartij werd aangehouden en naar het politiebureau vervoerd. Deskundigen vinden het te vroeg om de tbs met dwangverpleging van de voormalige Venhuizer te beëindigen. De man heeft nog langer therapie en begeleiding nodig. Als hij nu vrij zou komen, is de kans op herhaling groot en is er nog gevaar voor mensen en goederen.

TBS met twee jaar verlengd De rechtbank besloot dan ook meteen uitspraak te doen. Omdat alle neuzen dezelfde kant opstonden en de rechtbank ook inzag dat de verdachte nog langer tbs nodig houdt, besloot de rechtbank de maatregel met twee jaar te verlengen.

(Hulpdiensten massaal ter plaatse op 8 februari 2019 op de Merel in Venhuizen, Fotografie Wesley Boots)