Surfer heeft windsurfer gered op het Markermeer in Oosterleek: Mast surfplank afgebroken 

OOSTERLEEK – Zondagmiddag 30 juli is een windsurfer gered uit het Markermeer door een passerende surfer die met zijn auto op de Zuiderdijk reed nabij Oosterleek.

Mast surfplank afgebroken De windsurfer kwam eerder deze middag in problemen voor de kust van Wijdenes nadat de mast van zijn surfplank afbrak. Door de stevige wind, west 6 Bft lukte het hem niet om terug naar de kant te komen. Om zichzelf drijvende te houden heeft hij de mast en het zeil laten gaan.

Na drie uur gered De surfer heeft drie uur in het water gelegen op zijn surfplank totdat hij vanaf de Zuiderdijk bij Oosterleek gespot werd door een andere surfer die onderweg was naar huis. Deze surfer heeft via 112 de reddingboot laten alarmeren en is zelf naar de surfer toe gezwommen om hem naar de wal te helpen.

Veilig op de kant Tijdens het gereedmaken van de reddingboot kwam van de politie het bericht dat de beide surfers veilig op de kant waren en alleen de mast en het zeil nog in het water lagen. Reddingboot De Arend heeft tussen Wijdenes en Oosterleek gezocht naar de vermiste surfuitrusting maar niks aangetroffen.De Kustwacht en Gemeenschappelijke Meldkamer zijn geïnformeerd over de vermiste uitrusting. Het betreft een mast en paars windsurfzeil.

Aan spoelen Naar verwachting zal het materiaal een dezer dagen langs de kust aanspoelen. Als de uitrusting wordt aangetroffen dan graag contact opnemen met de Nederlandse Kustwacht (088 – 958 4000). Zij hebben de gegevens van de eigenaar.

Foto en tekst: https://www.reddingstationwijdenes.nl/alarmeringen/2023/surfer-redt-surfer-na-3-uur-uit-het-water