Stalen motorboot met problemen aan de motor op het Markermeer in Wijdenes: Redders komen in actie

WIJDENES – Een stalen motorboot van 13 meter heeft zaterdagmiddag 15 juli de hulp ingeroepen van Reddingstation Wijdenes. Het net aangekochte schip was onderweg naar Enkhuizen toen het ter hoogte van Wijdenes plotseling problemen kreeg met de motor. De temperatuur liep snel op en er was nauwelijks nog vermogen.

Redders Wijdenes ingezet Na contact met het KNRM Helpt Assistentie Centrum is reddingboot De Arend ter plaatse gegaan om assistentie te verlenen aan de onfortuinlijke bemanning. Omdat het schip dwars op de golven lag is een sleepverbinding gemaakt zodat er ondertussen naar de oorzaak van de motorproblemen gezocht kon worden.

Filter Er bleek een probleem te zijn met de brandstoffilters. Na plaatsen van een nieuw filter werd de motor opnieuw gestart waarna de bemanning weer zelfstandig verder kon varen richting Enkhuizen. Na begeleiding richting het Krabbersgat kon de reddingboot weer koers zetten richting Wijdenes Tekst en foto met dank aan https://www.reddingstationwijdenes.nl/alarmeringen/2023/motorproblemen-snel-verholpen