Ruim 800 boetes bij snelheidscontroles op de Westfrisiaweg (N307) en de Provincialeweg (N506): Uitschieter van maar liefst 44km/h te hard

HOORN – Donderdagmiddag en avond 11 april hield de politie tussen 14.00 uur tot 21.30 uur diverse snelheidscontroles. Zo werd de snelheid gecontroleerd op de (N506) tussen Hoorn en Venhuizen. Tegelijkertijd werd een snelheidscontrole gehouden op de Westfrisiaweg (N307) tussen Hoorn en Enkhuizen. De flitsauto van Team Verkeer heeft totaal 802 snelheidsovertredingen geconstateerd.

44 km/h te hard En een uitschieter van een voertuig dat 44 kilometer per uur te hard reed. Daarnaast hebben de gezamenlijke basisteams Hoorn, Den Helder en Heerhugowaard in de regio nog eens 146 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het vasthouden van de telefoon, fietsen met een gashendel en rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Ook zijn drie bestuurders aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van drugs.

Meer controles De aankomende tijd staan er meer snelheidscontroles op de planning de regio. De Nederlandse politie neemt deel aan een Europese flitsmarathon van 15 tot en met 21 april, georganiseerd door Roadpol. Tijdens deze Speedweek wordt zowel overdag als ’s avonds en ’s nachts intensief gecontroleerd op snelheid.