NIEUWE NIEDORP – Bij een ernstig verkeersongeluk op de Provincialeweg (N239) nabij Nieuwe Niedorp zijn maandagochtend 3 oktober meerdere mensen gewond geraakt. Drie koeien die in een vrachtwagen zaten kwamen om bij de botsing. De vrachtwagen belandde bij het ongeluk in de sloot net alsnog een personenauto.

Botsing rond 07.00 uur
Het ongeluk gebeurde rond 07.00 uur op de kruising Langereis met de Westfriesedijk en de Provincialeweg (N239). Een 24-jarige man uit Winkel kwam door onbekende reden op de verkeerde weghelft terecht. Zijn auto botste op een tegemoet komende veewagen die op zijn beurt tegen een personenauto botste die bestuurd werd door een 44-jarige man uit Opmeer.

In sloot
De vrachtwagen met daarin koeien, en de tweede personenauto belandden door de aanrijding in de sloot. Beide bestuurders van de personenauto’s raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. Enkele koeien overleefden het ongeval niet; de overige zes runderen werden met een ter plaatse gekomen vrachtwagen naar een nabijgelegen boerderij gebracht.

Alcohol
Van alle drie de bestuurders werd een blaastest afgenomen. Bij de 24-jarige automobilist was sprake van een alcoholindicatie. In het ziekenhuis is daarom bloed afgenomen en het bloedonderzoek zal uitwijzen of de wettelijke alcohollimiet wel of niet is overschreden. De Verkeersongevallen analisten van de politie doen onderzoek naar de exacte toedracht.

Fotografie: Maurice Amoureus