HEERHUGOWAARD – Woensdagmiddag 8 augustus zijn drie auto’s met elkaar in botsing gekomen op de Provincialeweg (N242) in Heerhugowaard. Een 47-jarige man uit Hoorn reed over de Provincialeweg, N242, komende uit de richting Waarland rijdend in de richting van het Verlaat Nieuwe Niedorp.

De twee andere bestuurders
Betrokkene 2 is een 38-jarige man uit Kolhorn en betrokkene 3 een 71-jarige vrouw uit Heemstede reden over de N242, komende uit de richting Verlaat Nieuwe Niedorp rijdend in de richting Waarland.

Naar links
Betrokkene 1 is volgens een getuige, welke achter betrokkene 3 reed, langzaam naar links gereden en heeft daarbij tegemoetkomend verkeer, betrokkene 2 en daaropvolgend betrokkene 3, geraakt. Onderzoek wordt ingesteld.

Gewonden
Betrokkene 1 is een nachtje ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. Heeft last van een enkel. Betrokkene 2 had last van een stijve nek vermoedelijk als gevolg van airbag. Ook betrokkene 3 raakte licht gewond.

Hulpdiensten massaal ter plaatse
Politie, brandweer, ambulancedienst en traumahelikopter kwamen ter plaatse. Het ongeluk gebeurde rond 15.30 uur op de Provincialeweg (N242) tussen de (N241) en het spoorviaduct. De Verkeers Ongevallen Analyse dienst van de politie (voa) heeft het ongeval in onderzoek.

Fotografie: Maurice Amoureus