Portugese dieseldief die spookrijdend over de (N307) reed veroordeeld tot twaalf weken celstraf: Man reed met tank van maar liefst 1000 liter gestolen diesel in zijn auto 

HOOGKARSPEL – De man uit Portugal die op donderdagavond 10 november 2022 aangehouden werd op de Slimweg in Hoogkarspel met in zijn auto een tank met maar liefst 1000 liter gestolen diesel, is veroordeeld tot 12 weken cel.

Op de vlucht geslagen De bestuurder vluchten over de (A7) vanuit de richting van Amsterdam in de richting van Hoorn en uiteindelijk dus via de Westfrisiaweg (N307) in de richting van Enkhuizen. De man reed vanaf de richting Zwaagdijk-Oost tot de Slimweg Hoogkarspel spookrijdend over de (N307) en ging er bij de Slimweg af, de oprit op, dus tegen het verkeer in.

Duizend liter gestolen diesel in zijn auto De politieachtervolging eindigde uiteindelijk op de Slimweg in Hoogkarspel. In zijn auto stonden opslagtanks van in totaal rond de 1000 liter. De man is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot 12 weken celstraf zo meldt het Noord-Hollands dagblad Zes weken ervan voorwaardelijk. Daarnaast heeft de man al 48 dagen in voorarrest gezeten. De schade aan de tankstations is vergoed.

Bij vier tankstations diesel gestolen De Portugees tankte bij vier verschillende tankstations voor gemiddeld 300 tot 400 euro aan diesel, zonder te betalen. Vrachtwagenchauffeurs kregen de truc in de gaten en sloegen alarm. De auto reed ook met een vervalst kenteken.

Fotografie: Wesley Boots