HOORN – De politie heeft beelden online gezet van zeven verdachten van de rellen in juni in Hoorn na demonstraties voor en tegen het monument van Jan Pieterszoon Coen in het centrum van Hoorn. De politie hoopt zo de identiteit van de zeven te achterhalen.

Identiteit zeven personen nog niet bekend
Bij demonstraties in Hoorn op 19 juni 2020 werden meerdere verdachten aangehouden voor openlijke geweldplegingen. Van een aantal onbekende verdachten heeft de politie vele camerabeelden onderzocht. Op die beelden zijn strafbare feiten te zien, gepleegd door meerdere verdachten. Van zeven verdachten is nog niet de identiteit bekend. Herkent u een van deze 7?.

Geef je tips door aan de politie!
Geef dit dan door aan de politie via 0900-8844. Hieronder de beelden van de zeven personen die verdacht worden van o.a. het gooien van een stoel waardoor een politiepaard en ruiter ten val kwamen en gewond raakten, het gooien van stenen of stoeptegels naar de politie, de mishandeling van een journalist van De Telegraaf, poging zware mishandeling en openlijke geweldplegingen. Wilt u liever anoniem een naam doorgeven? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem: tel.nr. 0800-7000.

(De zeven verdachten in beeld)