ENKHUIZEN – Het was een korte nacht voor de vrijwilligers van brandweer Enkhuizen en het duikteam van Hoorn. Na eerder op de nacht een inzet te hebben gehad op het Markermeer gingen de piepers om 04.50 uur weer voor een drenkeling. Dit keer op de kruising Doelenlaantje met de Staaleversgracht in het centrum van Enkhuizen.

Tijdens een surveillance van de politie troffen zei op een brug een fiets op de grond aan met een Iphone ernaast op enkele tientallen centimeters vanaf een diepe gracht. Reden genoeg om de brandweer te waarschuwen en de gracht af te zoeken naar een mogelijke drenkeling. Bij aankomst van de brandweer hebben zij direct twee manschappen in waadpak in het water gestuurd om zoekslagen te maken om de persoon van de fiets te vinden, die mogelijk in het water ligt.

Korte tijd later hebben de duikers van brandweer Hoorn assistentie geleverd aan de Enkhuizer brandweerlieden om een snelle zoekactie uit te voeren. Na ongeveer 30 minuten later is de brandweer gestopt met zoeken omdat zij niks konden vinden, het mobieltje en de fiets wordt onderzoek naar gedaan wie de eigenaar is.

Film & Foto’s: Stefan Pennekamp

httpvh://www.youtube.com/watch?v=RoOriSV_14Y&feature=youtu.be