ENKHUIZEN – De politie werd woensdagavond 17 juni opgeroepen voor een winkeldiefstal op de Westerstraat in Enkhuizen. Bij een drogist, had een man een tas vol met winkelwaren gestolen en was er vandoor gegaan. Een motoragent die in de buurt reed ging gelijk op zoek naar de verdachte en werd ondersteund door een collega motorrijder. Op de kruising Vijzelstraat / Staaleversgracht werd de verdachte gesignaleerd en direct aangehouden.

Na een korte worsteling is de verdachte aangehouden en naar het politiebureau gebracht door de met spoed aangekomen politieagenten in een auto. De verdachte word in verzekering gesteld. Even later werden de agenten opgeroepen voor een reanimatie in Venhuizen. Hun waren onderweg maar halverwege hun rit zijn hun afbesteld door de meldkamer van de ambulancedienst. Na goed uitvragen met de melder bleek het niet om een reanimatie te gaan. De agenten konden terug naar het bureau voor de administratie.

Opnieuw kwam er echter een melding, om met spoed naar een supermarkt in Enkhuizen te gaan voor een conflict tussen twee personen. Politiemotoren en voertuigen gingen die kant op en waren snel terplaatse om de twee nog in conflict bezig zijnde mannen uit elkaar te halen. Een persoon is aangehouden door de politie NHN.

Foto 1: politiewagen bij aanhouding winkeldief Foto 2 & 3: conflict bij Supermarkt