WESTWOUD – Zaterdagmiddag 18 juli ging het goed mis op de kruising Provincialeweg N506 met het Zittend in Westwoud. Een personenauto met daarin twee inzittenden, een 75-jarige vrouw een 73-jarige man raakte met hun auto te water na een botsing met een busje op deze kruising. De twee personen raakte bekneld in de auto en konden het voertuig wat inmiddels al verder het water in zakte niet verlaten. De 29-jarige Menno Dekker en de 21-jarige Jelle Willems schoten direct te hulp.

Menno zetten zijn auto vlak voor de sloot waar de auto in lag met de twee personen erin. Er werd een kabel vast gemaakt aan zijn auto en aan de auto die in het water lag zodat het voertuig met daarin de twee beknelde personen niet verder het water in zakte en de personen nog net met hun hoofd boven water bleven. De 21-jarige Jelle ging het water in om de personen te kalmeren. De auto kon doordat deze gezekerd was aan de auto van Menno niet verder het water in zakken.

De brandweer van Stede-Broec en Westwoud kwamen inmiddels ter plaatse en ontfermden zich over de twee beknelde inzittenden in het water evenals de inmiddels ter plaatse politieagenten. Na enige tijd werden de 75-jarige vrouw en de 73-jarige man uit Venhuizen door de brandweerlieden uit hun auto bevrijd en vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht.

De brandweer meldt aan ons doordat Menno en Jelle zo snel optraden, de twee mensen uit Venhuizen dit ongeluk hebben overleefd. De burgemeester van Drechterland Rob van der Riet en de politie NHN hebben de twee bedankt en de twee hebben dan ook een bos bloemen gekregen voor deze heldendaad.

Foto’s: Bas Witvliet en Wesley Boots