HOOGKARSPEL – Zowel in Hoogkarspel als Enkhuizen zijn vrijdagmiddag 8 november paarden in de problemen gekomen. Aan de Drechterlandseweg (N505) in Hoogkarspel was een paard te water geraakt.

Snel uit het water
De brandweer van Westwoud werd met spoed opgeroepen. Zij hadden het dier samen met omstanders al snel uit het water gehaald. Het dier kwam met de schrik vrij.

Paard onderuit
Bij een manage aan de Rikkert in Enkhuizen was vrijdagmiddag een paard onderuit gegaan in de stal en kon niet zelfstandig omhoog komen.

Brandweerkorpsen Enkhuizen en Wognum
De brandweer van Enkhuizen werd samen met de brandweer Wognum opgetrommeld. Het paard was al op leeftijd en heeft door artrose last van een stijve heup.

Brandweerwagen met kraan
Samen met de kraan van de brandweer Wognum waarvan de brandweer Enkhuizen de paardenbroek hebben gebruikt is na een aantal pogingen het paard weer overeind gekomen.

Bijkomen
De brandweerlieden hebben haar even bij laten komen terwijl ze nog in de broek hing (ze had zelf al een aantal pogingen gedaan en lag al even op de grond).

Dierenarts
Dierenarts was ook ter plaatsen gekomen en heeft haar onderzocht. In kleine stapjes de steun van de paardenbroek weg gehaald tot ze weer zelfstandig stond.

(Paard te water in Hoogkarspel)