BLOKKER – Aan de Westerblokker is maandagavond een woning overvallen. Rond 19.00 uur werd er aangebeld bij de woning. De 55-jarige bewoner deed de deur op een kier. Er stond een man die een duw tegen de deur gaf en naar binnen drong.

Er kwam een tweede man achteraan. De vrouw des huizes werd in bedwang gehouden door een van de daders. De andere overvaller nam onder bedreiging van een vuurwapen de man mee naar boven. Deze moest hier zijn waardevolle spullen afgeven. Er ontstond een dusdanige penibele situatie dat de overvaller enkele schoten afvuurde. Hierbij raakte niemand gewond. Nadat de bewoner de spullen in een tas had gestopt gingen de daders er vandoor. De daders zijn blank en circa 20 jaar. Zij droegen donkere kleding en beide een petje. Een van hen was circa 1.75 lang, de ander circa 1.90.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u maandagavond op of in de omgeving van de Westerblokker iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met het overvallen-team via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Foto’s : Wesley Boots