Meerdere flinke verkeersongelukken op de (A7) bij Wieringerwerf: Tenminste vier personen gewond geraakt

WIERINGERWERF – Zondagavond 11 februari rond 20.15 uur vond er een verkeersongeval plaats tussen twee voertuigen op de (A7) bij Wieringerwerf. Een 60-jarige man uit Franeker reed met pakweg 100 op snelweg. Hij werd van achteren aangereden door vrouw van 44 uit Winsum met pakweg 140. Auto van de vrouw tolde over de weg onder meer tegen vangrail. Zij moest uit de auto geknipt worden door brandweer en is gewond overgebracht naar ziekenhuis.

Tweede ongeluk op de (A7) Rond 21.35  uur vond er wederom een verkeersongeval plaats op de snelweg (A7) bij Wieringerwerf. Eerst botste een 73 jarige man uit Uitwellingerga op de auto van de weginspecteur, later een andere auto bestuurd door een 65-jarige man uit Oudebildtzijl. Alle inzittenden zijn naar ziekenhuis vervoerd en later konden zij huiswaarts zo meldt de politie.

Twee auto’s met elkaar in botsing Bij het eerste ongeval waren dus twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse op de snelweg. De vrouw raakten gewond en werd naar het ziekenhuis vervoerd per ambulance.

Meerdere gewonden bij tweede ongeluk Bij het tweede ongeluk wat rond 21.35 uur gebeurden op de (A7) zondagavond, raakten meerdere personen gewond. Ook hier ging het om een botsing tussen meerdere voertuigen. Een auto van Rijkswaterstaat was hier aangereden in de nasleep van het eerdere verkeersongeval op de (A7).

Weg enige tijd afgesloten De verkeersongelukken gebeurden beiden op de (A7) vanuit de richting Middenmeer in de richting van Den Oever ter hoogte van Wieringerwerf. De politie heeft de twee forse aanrijdingen in onderzoek. Verkeer moest omrijden.

(Fotografie Rooducties, Het ongeval rond 20.15 uur op de (A7) bij Wieringerwerf)