DE GOORN – Donderdagmiddag 19 november rond 17.15 uur zijn vijf voertuigen met elkaar in botsing gekomen op de (N194) nabij De Goorn. Een 20-jarige man uit Middenbeemster reed in zijn busje vanuit de richting van Heerhugowaard in de richting Hoorn over de Braken (N194).

Onwel
Vermoedelijk werd de 20-jarige man tijdens het rijden onwel. Hij botste met zijn busje eerst tegen een personenbus die daardoor tolde en aan de andere kant van de weg in de berm raakte. De personenbus botste hier frontaal op een personenauto, bestuurd door een 49-jarige vrouw uit Berkhout.

Twee personen naar het ziekenhuis
Daar achter kwamen auto’s aanrijden waarvan de bestuurders niet meer op tijd konden remmen. Auto’s raakten licht beschadigd. Bestuurders liepen geen verwondingen op. De 20-jarige man en de 49-jarige vrouw zijn beiden overgebracht naar het ziekenhuis.

Hulpdiensten
Politie-eenheden, ambulancedienst, brandweer en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. De Verkeersongevallen Analyse Dienst van de politie kwam ter plaatse om het ernstige ongeval te onderzoeken. De weg was dan ook uren afgesloten voor al het verkeer.

Fotografie: Wesley Boots