HEERHUGOWAARD – Een 90-jarige fietser uit Heerhugowaard en een 19-jarige man uit Ursem in een lesauto die rijles kreeg van een 56-jarige man uit Heerhugowaard zijn vrijdagochtend 16 november rond 10.50 uur in botsing gekomen.

Ten val gekomen
De lesauto en meneer op de fiets reden over de Vondellaan komende vanuit de richting van de Texaco en gaande richting de Middenweg. Ter hoogte van het eerste zebrapad bij de Basiusstraat reden beiden naast elkaar. Hier zou fietser naar links hebben gestuurd, waar op dat moment de lesauto reed. Hij heeft het voertuig geschampt en is ten val gekomen.

Reanimatie
Hij kwam met zijn hoofd op het asfalt terecht. Hierop is de reanimatie gestart door omstanders. Het slachtoffer is een 90-jarige man uit Heerhugowaard.

Naar het ziekenhuis vervoerd
Hij is vervolgens met hartslag naar het gebracht voor verdere behandeling. In de auto zat een 19-jarige man uit Ursem. Hij kreeg rijles van een 56-jarige man uit Heerhugowaard. De Verkeers Ongevallen Analyse dienst van de politie (voa) kwam ter plekke voor uitgebreid onderzoek.

Fotografie: Maurice Amoureus