ZWAAGDIJK – Woensdagmiddag omstreeks 15.00 uur vond er op de Westfrisiaweg ter hoogte van de Markerwaardweg in Zwaagdijk een kettingbotsing plaats. Hierop rukte de politie en ambulancedienst met groot materieel uit richting de Westfrisiaweg.

Ter plaatse bleek dat er een 5 tal .auto’s op elkaar waren gereden. Dit kwam doordat een automobilist voor het stoplicht opeens op de rem trapte.De auto’s die er achter reden konden het niet beremmen en de auto ook niet meer ontwijken. Hierdoor zijn meerdere auto’s tegen elkaar opgereden. De inmiddels ter plaats hulpdiensten ontfermden zich over de gewonden. Over het aantal gewonden is bij ons nog weinig bekend. Door het ongeval ondervond het verkeer enige vertraging op de Westfrisiaweg. De voertuigen zijn zwaar beschadig en zijn door een bergingsbedrijf weggesleept. De politie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval.

P2000 melding : 15:04:57 24-12-08 10 G AMBU A1 (GG: anh-inci-8) MARKERWAARDWEG – N240/WESTFRISIAWEG – N302 ZWAAGDIJK Verkeersongeval

Foto’s : Marijn Bennis & Wesley Boots
Film:Wesley Boots