Jongen (15) beroofd op het Koperwiekplein in Enkhuizen: Getuigen gezocht

ENKHUIZEN – De politie kreeg zondagavond 8 januari rond 19.45 uur een melding van een straatroof aan het Koperwiekplein in Enkhuizen. Hierbij is een 15-jarige jongen beroofd van zijn bezittingen. De politie doet onderzoek en zoekt naar getuigen.

Twee daders
Toen het slachtoffer tussen 19.30 uur en 19.45 uur aan het Koperwiekplein bij de pinautomaat stond kwamen twee jongens aanlopen en vroegen hem zijn bezittingen af te geven.

Gevlucht
Toen de jongen dit weigerde zijn deze zonder toestemming meegenomen. De twee jongens vertrokken op een zwarte scooter in de richting van de Sebastiaan Centenweg en keerde later zonder de bezittingen van de jongen terug.

Getuigenoproep
Zij zijn vervolgens in de richting van de Kastanjelaan vertrokken. Na een zoekslag zijn de verdachten niet meer aangetroffen.
Getuigenoproep. Van de verdachten is het volgende signalement bekend:

Verdachte 1:
Man
Lichte huidskleur
Ongeveer 17 jaar
1,75 tot 1,80 meter lang
Zwarte jas
Hij droeg een capuchon
Verdachte 2/bestuurder scooter:

Verdachte 2
Lichte getinte huidskleur
Ongeveer 17 jaar oud
1,75 tot 1,80 meter lang
Geheel in zwart gekleed
Zwart mondkapje
Capuchon
Droeg een schoudertasje

Meer info?
De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u tussen 19.30 uur en 19.45 uur iets verdachts hebben gezien aan de Koperwiekplein in Enkhuizen, dan horen wij dat graag. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden, bijvoorbeeld van dashcams uit die buurt op dat tijdstip.