Inbraak bij de Vomar in Venhuizen

Vomar voordeelmarkt

VENHUIZEN – In de nacht van 6 op 7 mei hebben een vermoedelijk 3 tal mannen weten binnen te komen bij de Vomar te Venhuizen, de daders waren goed voorbereid en wisten het alarm uit te schakelen door vermoedelijk de telefoon en internet lijnen door te snijden.

De daders hadden de ramen afgeplakt om zo geen licht door te laten schijnen naar buiten toe, vervolgens hebben de daders met een slijptol een gat in de kluis gemaakt en hier bij het contante geld van 3 dagen buitgemaakt.

Buiten de bedrading van telefoon en internet waren er ook enkele stroom voorzieningen afgesloten door hun actie waardoor de diepvries en de vlees koeling zonder stroom kwam te zitten door de duur moest al het vleeswaar en de inhoud van de diepvries weggegooid worden.

De daders zijn ongeveer 5 uur bezig geweest in de Vomar, rond de klok van half 5 zijn ze vertrokken. De daders zijn mogelijk gezien door een omwonende die een 3 tal mannen zag lopen rond de klok van half 5 die een aantal tassen droegen, de tassen werden in een nieuwe VW gezet en de auto reed weg zonder lichten een aantal straten verder op. Deze auto is mogelijk van diefstal afkomstig.

Hoe de daders zijn binnen gekomen is nog niet bekend, de politie doet onderzoek naar de diefstal. De schade bedraagt mogelijk een paar ton.
Ondanks dit alles ging de winkel vandaag toch nog open rond de klok van 12 uur.