IJzel: Ongelukken in Andijk, Westwoud, Hoogkarspel, Blokker en in Zwaag

ANDIJK – Donderdagavond 15 december vonden diverse verkeersongevallen plaats in de regio door ijzel. Rond 19.30 uur vond een verkeersongeval plaats op de Kadijkweg in Andijk. Een 25-jarige automobilist uit Enkhuizen was hier geslipt door de gladheid en te water geraakt bij de T-splitsing met de Veenakkers.

Te water geraakt
De 25-jarige bestuurder auto kwam vanaf de Veenakkers en schoot bij de Kadijkweg rechtdoor zo het water in. De bestuurder kwam er met een nat pak vanaf. Diverse hulpdiensten kwamen ter plaatse om hulp te verlenen bij het éénzijdige verkeersongeval op de T-splitsing.

Ongevallen in Westwoud, Blokker en Hoogkarspel
Even later gebeurde ook ongevallen door de gladheid op de (N307) nabij Westwoud en de Westerblokker in Blokker en de Houterweg in Hoogkarspel. Bergingsbedrijf Rood heeft diverse voertuigen donderdagavond afgesleept.

Vrouw (21) vast in fiets nadat ze uitgleed in Zwaag
Donderdagavond 15 december rond 21.20 uur vond een ongeval plaats op de Jan Tinbergenweg in Zwaag. Een 21-jarige vrouw was hier onderuit gegaan met haar fiets op het spiegelgladde fietspad en kwam vast te zitten.

Omstanders verleende eerste hulp
Personeel van de naastgelegen Mac Donalds verleende eerste hulp tot de hulpdiensten er waren. De brandweer heeft haar bevrijd waarna ze met de ambulance naar het ziekenhuis is overgebracht.

Fotografie: Wesley Boots