BOVENKARSPEL – Woensdag 24 januari en donderdag 25 januari viel de politie panden binnen in Bovenkarspel, Hoorn en Midwoud. In Bovenkarspel werd de grootste hennepplantage ontdekt. Maar liefst 375 hennepplanten werden hier aangetroffen door de politie in een pand aan de Bourgondiëweg. Een 53-jarige vrouw die in de woning was. Werd hier aangehouden.

Hennepplantage Hoorn
Bij een woning aan de Pergola in Hoorn viel de politie ook binnen. In de woning vond de politie een in werking zijnde hennepkwekerij. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip. In de woning trof de politie in drie ruimtes professioneel opgezette hennepkwekerijen aan met in totaal 100 planten.

Vrouw (59) aangehouden
De hennep en de bij de kwekerij behorende apparatuur (lampen, filters e.d.) werden in beslag genomen. Bij controle bleek er bovendien sprake te zijn van diefstal van stroom. In de woning trof de politie een 59-jarige bewoonster aan. Zij is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hier is zij inmiddels in verzekering gesteld.

Hennepplantage Midwoud
De politie viel donderdagochtend 25 januari een pand binnen aan het Kerkelaantje in Midwoud. Ook hier werden vele hennepplanten aangetroffen. Ter plekke werd een man aangehouden door de politie. De hennepkwekerij is ook hier even later opgeruimd.