Grote brand bij afvalwerkingsbedrijf Sortiva Middenmeer onder controle (video)

MIDDENMEER – Bij afvalwerkingsbedrijf Sortiva op het HVC-terrein in Middenmeer brak donderdagochtend 23 juli brand uit in twee loodsen, het ging hierbij om sorteerhallen. De brand is op dit moment (17.30 uur) onder controle. De brandweer sprak van een grote tot zeer grote brand. Het terrein werd ontruimd door de hulpdiensten. De oorzaak van de brand, die om kwart voor elf is opgemerkt, is nog onbekend. Er is niemand gewond geraakt.

De brand zou zijn ontstaan in een ruimte voor inzameling en overslag van huisvuil en plastic. Dat laat Jan Mulder, leidinggevend medewerker bij HVC aan ons weten. Ook zijn er enkele behoorlijke explosies geweest, vermoedelijk van gasflessen die in de hallen stonden. Uit metingen blijkt dat tot dusverre geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

De Veiligheidsregio adviseert ondertussen iedereen in de nabijheid om uit de rookpluimen te blijven. De brandweer was met veel eenheden ter plaatse om het vuur te blussen en heeft de brand inmiddels onder controle. Het nablussen duurt nog vele uren.

Foto’s: Stefan Pennekamp en Anja Karsten

https://twitter.com/112NoordWestNL/status/624151931167068160

LAATSTE NIEUWS IN JE MAILBOX

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF EN KRIJG AUTOMATISCH EEN MAILTJE BIJ NIEUWS

We sturen je geen spam!
1 mail per dag met de berichten van de laatste 24 uur.
Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Reacties zijn gesloten.