HOORN – Bij een ongeval op de kruising Provincialeweg/Oostergouw in Hoorn zijn zaterdagochtend omstreeks 11:00 uur vier mensen, onder wie twee kinderen gewond geraakt. Bij de aanrijding waren een bestelbus en een personenauto betrokken. De bestelbus kwam uit de richting van Oosterblokker en reed richting de Zwaagmergouw. De personenauto wilde vanaf de Oostergouw linksaf slaan en werd bij het oprijden van de kruising met de provincialeweg in de zijkant geraakt door de bestelbus.

Door de klap had een van de inzittenden van de personenauto mogelijk hoofd- of nekletsel opgelopen, waardoor medewerkers van de brandweer besloten de portieren van de auto open te knippen. Het 9-jarige slachtoffer is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De twee inzittenden van de bestelbus, een vader en zijn zoon, mochten na in het ziekenhuis te zijn nagekeken, weer naar huis.

Getuigenoproep
De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval en is op zoek naar getuigen. Bent u getuigen geweest van het ongeval op de Oostergouw en heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op met de politie in Hoorn via 0900-8844

Foto’s: Wesley Boots