Gewonde (31) en veel schade bij botsing tussen drie voertuigen op de Raadhuislaan bij de Waterweide in Grootebroek: Weg enige tijd afgesloten 

GROOTEBROEK – Vrijdagmiddag 27 oktober rond 17.20 uur vond er een verkeersongeval plaats tussen drie personenauto’s op de Raadhuislaan in Grootebroek. Drie auto’s reden vanuit de richting van de Stede-Broecweg in de richting van de (N307).

Stil staan om af te slaan Eén auto, bestuurd door een 31-jarige vrouw uit Stede-Broec, remde af en stond vervolgens stil op de Raadhuislaan om linksaf de wijk Waterweide in te gaan. Eén auto daarachter, bestuurd door een 20-jarige man uit Amsterdam, maakte een harde remming om op tijd tot stilstand te komen.

De aanrijding De derde auto, bestuurd door een 24-jarige vrouw uit Enkhuizen, zag dit vermoedelijk niet en raakte de auto ervoor aan de achterkant. Hierdoor schoot de tweede auto door op de eerste. Politie en ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen aan de betrokkenen. Eén persoon (de 31-jarige bestuurster van de eerste auto) werd met ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het letsel leek mee te vallen.

Weg enige tijd afgesloten Ten tijden van het ongeval was de Raadhuislaan tussen de Voetakkers en de Stede-Broecweg afgesloten voor al het verkeer. De politie heeft de aanrijding in onderzoek. Bergingsbedrijf Rood heeft de beschadigde auto’s afgesleept.

Fotografie: Wesley Boots