HOORN – Vrijdagmiddag 22 mei is brand gesticht bij een tankstation aan de Zwaagmergouw in Hoorn. Brandweer, politie-eenheden en ambulance kwamen met spoed ter plaatse. Omstreeks 13.50 uur liep een 32-jarige man naar het tankstation. Hier pakte hij een gieter en gooide het water eruit.

Brandstof
Vervolgens vulde hij de gieter met brandstof en liep hiermee naar de kiosk, waar hij de gieter leeggooide. Aanvankelijk probeerde een van de aanwezigen in de kiosk de man naar buiten te duwen, maar de man stak de brandstof aan. Hierdoor ontstond brand in de kiosk, maar raakte de man zelf ook in brand.

Op tijd in veiligheid
Enkele omstanders, die ook waren geraakt door de brandstof, konden tijdig door personeel van de kiosk in veiligheid worden gebracht. Door personeel werd de brand bestreden. Deze taak werd overgenomen door de gewaarschuwde brandweer.


Man (32) aangehouden

De gealarmeerde politie kon de man ter plaatse aanhouden. Hij werd voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Zodra dit mogelijk is, zal de man worden verhoord. De politie stelt een onderzoek in naar zijn motieven. De Zwaagmergouw was enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Fotografie: Wesley Boots