HEERHUGOWAARD – Zaterdagavond 23 november hebben er twee gewapende overvallen plaatsgevonden in de omgeving van de Middenweg in Heerhugowaard. Een nagelstudio was overvallen en ook een snackbar was het doelwit.

Overval nagelstudio
Rond 18.00 uur kwamen er twee mannen met gezichtsbedekking de nagelstudio binnen. De medewerksters moesten onder bedreiging van wapens geld geven. Toen zij heel hard begonnen te schreeuwen zijn de overvallers ervandoor gegaan.

Gevlucht
Het duo is de nagelstudio uitgerend in de richting van de Bickerstraat. Hier is een getuige achter één van de overvallers gerend. Hij zag dat deze overvaller in een auto stapte in de Van Asperenstraat. Hierna zijn beide mannen niet meer aangetroffen.

Overval snackbar
Rond 18.20 uur kwamen er twee personen met gezichtsbedekking de snackbar binnen. Zij liepen gelijk naar de kassa en eiste geld. Omstanders hebben geprobeerd de twee overvallers te overmeesteren. Eén van de omstanders raakte hierbij gewond aan zijn hoofd.

Getuigenoproep
Hierop zijn de twee overvallers de snackbar uitgerend en gevlucht in de richting van de Zicht. Agenten hebben een zoekslag gemaakt maar de verdachten niet meer aangetroffen. De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of informatie? Bel dan de politie op 0900-8844.Anoniem kan ook op 0800-7000.