Aanhouding na gewapende overval

ZWAAG – De Dekamarkt aan de Korenbloem in Zwaag werd vrijdagavond overvallen door twee mannen. Twee medewerkers van de supermarkt wilden even voor 22.00 uur de zaak afsluiten. Zij werden hierbij opgewacht door twee mannen met een vuurwapen. De medewerkers werden hiermee bedreigd en mee naar binnen genomen.

Overvallers
De overvallers wilden geld en vluchtten nadat dit hen was overhandigd. Bij hun vlucht ging het alarm echter af. De politie kon na een korte achtervolging de 24-jarige man in de bosjes bij de Opgang aanhouden. Op de plek waar hij zich had verscholen werd een vuurwapen aangetroffen. Ook de buit van de overvallers bleef op hun vluchtweg achter. De andere overvaller vluchtte de wijk in. De 24-jarige man is in verzekering gesteld en heeft inmiddels bekend.

Getuigenoproep
De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Zij is specifiek op zoek naar de inzittenden van een BMW die zich enige tijd op de Korenbloem heeft opgehouden. Ook getuigen die de andere overvaller hebben zien vluchten worden verzocht contact op te nemen. Zij kunnen bellen met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Foto’s : Wesley Boots

Reacties zijn gesloten.