Getuigen gezocht van meerdere misdrijven

VENHUIZEN – Nadat er in de nacht van donderdag 11 november op vrijdag 12 november de plofkraak was gepleegd op de Rabobank aan het Twijver in Venhuizen, blijkt nu ook dat er in die zelfde nacht diesel is gestolen uit een tank nabij de Zuiderdijk in Oosterleek.

De diesel die gestolen was, is bedoeld voor de graafmachines die bezig zijn met de versteviging van de Zuiderdijk. Uit de tank zijn al honderden liters diesel gestolen, ook bij het tankstation koper aan het Twijver in Venhuizen die de diesel brengt bij de Zuiderdijk, is afgelopen tijd diesel gestolen en zijn er meerdere pogingen geweest. Een getuige heeft die zelfde donderdagavond 11 november een zwarte vierwiel aangedreven Toyota gezien nabij de Zuiderdijk. Deze auto werd samen met een tuinslang afgelopen zondag terug gevonden langs deze dijk.

Ook was het in de nacht van zondag 14 november op maandag 15 november wederom raak op het Twijver ditmaal was er een inbraak gepleegd bij snackbar het ‘t Weggetje. Daar werden een kluis gestolen met daarin de weekomzet,wisselgeld en de papieren van een auto,bus, twee motors en twee scooters en de reserve sleutels van de bus.

Het afgelopen jaar waren er ook al inbraken en pogingen bij Eetcafé ’t Ken-Net aan het Twijver, bij de Vomar aan het Twijver en bij de Jozefschool aan het Twijver. Bij deze inbraken zijn voor duizenden euro’s aan spullen gestolen en is er veel schade ontstaan.

De politie is dringend op zoek naar getuigen. Heeft u de afgelopen weken op of in de omgeving van het Twijver of in de omgeving van de Zuiderdijk iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de Recherche in Stede Broec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Foto’s : Wesley Boots

Reacties zijn gesloten.