ANDIJK – Afgelopen week zijn 40 gestolen fusten met daarin tulpen en in totaal 360 lege fusten aangetroffen in een busje aan de Grootslagweg in Andijk. Ook verrichte de politie tenminste één aanhouding voor deze diefstal. Het gaat om een 51-jarige man uit Utrecht. In de vroege ochtend van woensdag 1 februari moest een chauffeur van een transportbedrijf uit Bovenkarspel lossen bij een bloembollenbedrijf aan de Grootslagweg in Andijk.

Wit busje uit de schuur gereden
Toen de chauffeur het pad achteruit reed naar de deur kwam er een wit busje zonder verlichting uit die schuur gereden. De chauffeur heeft aan deze mannen gevraagd wat ze aan het doen waren maar gaven een vaag antwoord. Toen heeft hij uit het zicht van die mannen direct de politie gebeld en deze waren er binnen vijf minuten.

Aanhouding
Ondertussen was één van de mannen weggelopen. Toen de politie er was werd de andere man gearresteerd. Er is nog gezocht naar de ontsnapte man maar het is onduidelijk of die ook ingerekend is. In de bus werden 360 lege fusten en 40 fusten met tulpen aangetroffen. Deze waren van de kweker.