Flinke aanrijding tussen twee auto’s op kruising van de Burgemeester J Zijpweg in Venhuizen: Drie personen naar het ziekenhuis overgebracht

VENHUIZEN – Zaterdagmiddag 16 december rond 15.00 uur zijn twee auto’s met elkaar in botsing gekomen op de kruising Burgemeester J Zijpweg en de Lakemanweg in Venhuizen. Politie, brandweer Hem-Venhuizen en drie ambulances kwamen met spoed ter plaatse op de kruising.

Naar het ziekenhuis overgebracht Drie personen zijn naar het ziekenhuis overgebracht per ambulance. Een vierde betrokkene kon ter plaatse behandeld worden door de ambulancedienst. De wegen naar de polderkruising waren enige tijd afgesloten voor al het verkeer.

Ongeval in onderzoek De politie heeft ter plaatse met diverse getuigen gesproken om het ongeval in kaart te brengen. Het verkeersongeluk op de kruising gebeurde toen een 36-jarige automobiliste afkomstig uit Enkhuizen, vanuit de richting van de Zuiderdijk reed over de Burgemeester J Zijpweg richting het dorp.

Aanrijding Vanaf rechts, De Buurt, kwam een witte bestelauto, die bestuurd werd door een 76-jarige man eveneens afkomstig uit Enkhuizen, die reed over de Lakemanweg richting de Koggeweg en de kruising met de Burgemeester J Zijpweg over stak, met een botsing tot gevolg waarbij de auto van de vrouw 180 graden draaiden, en de bestelauto van de man in sloot terecht kwam. Bergingsbedrijf Rood heeft de zwaar beschadigde auto’s afgesleept.

Fotografie Wesley Boots