Fietsster (15) ernstig gewond geraakt na aanrijding met scooterrijder op het fietspad (N506) in Hoorn: Scooterrijder gevlucht 

HOORN – Dinsdag 30 april rond 17.30 uur vond een aanrijding plaats tussen een 15-jarige fietsster en een nog onbekende scooterrijder op het fietspad aan de Provincialeweg (N506) in Hoorn. Hierbij raakte het 15-jarig meisje ernstig gewond. De scooterrijder is na de aanrijding doorgereden.

Getuigenoproep De politie doet onderzoek en komt graag in contact met getuigen of mensen die weten wie hierbij betrokken is geweest. Ben jij de scooterrijder in kwestie? Meld je direct bij de politie. Rond 17.30 uur fietste het slachtoffer samen met een groep op het fietspad aan de Provincialeweg vanaf de Willemsweg toen op enig moment een scooterrijder hen tegemoet reedt.

Aanrijding Bij het passeren reed de scooterrijder het meisje aan waardoor zij ten val kwam. Volgens getuigenverklaringen keek de scooterrijder nog achterom maar is hij doorgereden zonder zich te bekommeren om het slachtoffer. Het meisje raakte door de aanrijding zwaargewond aan haar voet en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Van de scooterrijder is op dit moment het volgende signalement bekend:

Signalement verdachte:
-Jongen/man
-Donkerkleurige scooter, mogelijk van het merk Sym Fiddle (na de aanrijding dus met schade aan de linkerkant of voorkant)
-Volledig in het donker gekleed
-Donkerkleurige helm

Vragen

Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie doet onderzoek naar het verkeersongeval. Ze komen graag in contact met getuigen of mensen die weten wie hierbij betrokken is geweest. Wellicht kent u iemand die een donkerkleurige scooter heeft die sinds kort beschadigd is aan de linkerkant of voorzijde. Ben jij betrokken geweest bij dit verkeersongeval? Meld je direct bij de politie. Neem contact op met de politie via 0800-6070