Fietsster (73) gewond geraakt na aanrijding met automobiliste (35) op de Zijlweg (N307) Enkhuizen

ENKHUIZEN – Dinsdagmiddag 20 april rond 17.00 uur vond er een ernstig verkeersongeval plaats op de kruising Flevolaan, Zijlweg (N307) met het Voorland in Enkhuizen. Een 73-jarige vrouw uit Enkhuizen op de fiets en een 35-jarige automobiliste uit Amsterdam waren hier hard met elkaar in botsing gekomen.

Naar het ziekenhuis vervoerd
Na behandeling ter plaatse, is de 73-jarige fietser met beenletsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe het ongeluk exact kon gebeuren, is in onderzoek bij de politie. Verkeer ondervond enige hinder van het ongeval op de kruising.

Aanrijding De Goorn auto-fietser
In De Goorn op de kruising Nicolaas Koppesstraat met De Goorn vond er ook een aanrijding plaats rond 17.00 uur dinsdagmiddag 20 april tussen een fietser en een personenauto.

Wielrenner
De auto reed op De Goorn en wilde afslaan naar de Nicolaas Koppesstraat en zag daarbij een tegemoetkomende wielrenner over het hoofd waarna beiden met elkaar in botsing kwamen.

Naar het ziekenhuis
De wielrenner werd opgevangen door winkelpersoneel in afwachting van de hulpdiensten. Hierna is deze naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling. De politie heeft de aanrijdingen in onderzoek.

Foto 1 Ongeval Enkhuizen ingezonden, Foto 2 en 3, Ongeval De Goorn RV fotografie/Nino Knijn