Fietser (76) gewond geraakt bij aanrijding met automobiliste (39) op rotonde van de Markerwaardweg, Westerkerkweg in Venhuizen 

VENHUIZEN – Woensdagmiddag 17 januari rond 13.45 uur vond een verkeersongeval plaats op de rotonde Westerkerkweg en Markerwaardweg in Venhuizen. Een 76-jarige fietser uit Venhuizen reed vanuit de richting van de Koggeweg over de rotonde in de richting van de (N506).

Over het hoofd gezien Vanaf de Westerkerkweg, reed een 39-jarige automobiliste ook afkomstig uit Venhuizen, de rotonde op in de richting van het Twijver. Zij zag daarbij de fietser over het hoofd met een aanrijding tot gevolg. Diverse omstanders verleende eerste hulp totdat de politie en ambulance arriveerde bij het ongeluk.

Naar het ziekenhuis overgebracht De 76-jarige man op de fiets is vervolgens met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere behandeling. De bestuurster bleef ongedeerd bij het ongeval en werd gehoord door de politie. Politieagenten regelden het verkeer op de drukke rotonde in Venhuizen.

Fotografie Wesley Boots