Fietser (26) gewond geraakt bij aanrijding met automobilist (25) op de Drechterlandseweg (N505) in Lutjebroek: Diverse hulpdiensten ingezet op de kruising

LUTJEBROEK – In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juni rond 03.20 uur vond er een verkeersongeval plaats op de Drechterlandseweg (N505) in Lutjebroek. Een 26-jarige fietser en een 25-automobilist waren ter hoogte van De Weed met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval gebeurde toen de 26-jarige man met zijn fiets de (N505) overstak vanaf De Weed, en daarbij het rode verkeerslicht negeerden.

Aanrijding tussen de twee De fietser werd geraakt door de automobilist die over de (N505) vanuit Enkhuizen in de richting van Hoorn reed. Diverse hulpdiensten kwamen na de melding van de aanrijding ter plaatse op de kruising. De fietser is naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere behandeling. De bestuurder auto bleef ongedeerd.

Naar het ziekenhuis gebracht De fietser betreft een 26-jarige man uit de gemeente van Medemblik. De bestuurder van de personenauto betreft een 25-jarige man uit Enkhuizen zo meldt de politie zondagochtend 16 juni. De verzekering zal zich verder gaan buigen over de afhandeling van het ongeval.

Fotografie Wesley Boots