Felle brand in technische ruimte onder het dak bij het Martinuscollege aan De Aanloop in Grootebroek: Hulpdiensten massaal ingezet 

GROOTEBROEK – Dinsdagmiddag 9 januari rond 16.30 uur werd er brand ontdekt in een technische ruimte van het Martinus College aan de Aanloop in Grootebroek. De brandweerkorpsen van Stede-Broec, Enkhuizen en Hem-Venhuizen werden samen met diverse politie-eenheden gealarmeerd.

Brand snel onder controle Ter plekke bleek het om een felle uitslaande brand te gaan in het dak van het gebouw. De brandweerlieden hadden de brand even na 17.00 uur onder controle. De naastgelegen Raadhuislaan werd in beiden richtingen afgesloten. Enkele leerlingen waren nog aanwezig in de school. Evenals enkele leraren die tijdig het pand hadden verlaten

Afzuiginstallatie Hoe groot de schade is aan het pand, is nog niet helemaal duidelijk. De brand is vermoedelijk ontstaan in de afzuiginstallatie meldt de school. Dit onderzoekt de brandweer nader. Niemand is gewond geraakt bij de felle brand in het gebouw aan De Aanloop.

(Vlammen uit het dak dinsdagmiddag 9 januari van de technische ruimte van het Martinus College in Grootebroek, Foto 1 Ingezonden waarvoor dank, Foto 2 Rooducties)