Ernstige aanrijding tussen motorrijder (60) en twee stilstaande fietsers (34) en (25) op de Gerrit de Vriesweg in Andijk: Weg enige tijd volledig afgesloten

ANDIJK – Maandagavond 1 april rond 22.20 uur zijn twee mannen van 34 en 25 jaar oud, die met hun fietsen stilstonden op de Gerrit de Vriesweg, en een 60-jarige motorrijder, met elkaar in botsing gekomen op de Gerrit de Vriesweg in Andijk. Na de melding kwam diverse politie-eenheden en een drietal ambulances met spoed ter plaatse bij het ongeluk in de polder van Andijk.

Weg enige tijd afgesloten De Gerrit de Vriesweg tussen de Vleetweg en Cornelis Kuinweg werd vanwege de hulpverlening volledig afgesloten. Drie personen raakten gewond bij de aanrijding. Twee van hen, de 60-jarige motorrijder en de 34-jarige fietser werden naar het ziekenhuis overgebracht. De derde betrokkene, de 25-jarige fietser, kon ter plaatse behandeld worden zo meldt de politie. Alle betrokkenen zijn afkomstig uit de gemeente van Medemblik.

Ongeval in onderzoek De politie heeft met diverse getuigen gesproken om het ongeval in kaart te brengen. De motorrijder was op de twee stilstaande fietsers gereden. Bij de fietsers was er een pakketje gevallen wat ze net opraapten. Bergingsbedrijf Rood kwam ter plaatse, en heeft de zwaar beschadigde motor afgesleept. De twee fietsen waren doormidden gebroken en zijn door de politie meegenomen.

Fotografie Wesley Boots