MEDEMBLIK – Op 1 augustus 2011 is het precies 1 jaar geleden dat Reddingboot de Bernardine in vlammen is opgegaan. Graag willen zij uw op de hoogte brengen van de turbulente ontwikkelingen van Rescue Medemblik. Sinds de brand van de Bernardine op zondag 1 augustus 2010 hebben zij de beschikking over een tijdelijke reddingboot van de KNRM genaamd: De Gooier.

De daders van de brand zijn veroordeeld. Er loopt een civiele procedure om de schade te verhalen. Veel acties zijn ontketend na de brand en vele donaties hebben zij mogen ontvangen. Lege flessenactie, zwemmen voor het goede doel, donaties van grote fondsen zoals het Dorus Rijkersfonds en diverse legaten. Ook private gelden zijn aangewend om ons te ondersteunen.

Samen met de uitgekeerde verzekeringsgelden hebben wij bijna een nieuwe reddingboot bij elkaar. Maar nog niet helemaal. In samenwerking met de KNRM wordt onderzoek gedaan naar een boot, die bestand is tegen en geschikt voor de korte golfslag van het IJsselmeer.

De bemanning heeft het afgelopen jaar wisselingen ondergaan. De huidige ploeg ziet de toekomst zeer positief in. Vele cursussen zijn al gevolgd met goed resultaat, zodat kennis vergroot is en de inzet professioneler geworden is. Het aantal bemanningsleden in actieve dienst is op dit moment 19 personen, wat voldoende is voor onze taak. Dankzij ondersteuning van de KNRM en Reddingbrigade Nederland kunnen zij 7 x 24 uur paraat zijn op het IJsselmeer.

In het najaar van 2010 is hard gewerkt door bemanning en vrijwilligers om het nieuwe onderkomen in het gemeentelijk sanitairgebouw te verfraaien, af te timmeren en alle hightech aan te brengen. De pakkendroger is uitgebreid en afgebouwd. De communicatie-helmen hebben een plek gekregen. Iedereen heeft een vak voor persoonlijke eigendommen. Het bemanningsverblijf is afgetimmerd met een vaste bank. Vele zaken in het bemanningsverblijf zijn gesponsord door diverse bedrijven uit de omgeving van Medemblik.

Het nieuwe boothuis dat gebouwd zal worden door Arkenbouw Post komt straks naast het gemeentelijk sanitairgebouw te liggen. Het boothuis zal een doorzichtig karakter krijgen. Het team van Rescue Medemblik staat 7 x 24 uur paraat voor uw veiligheid.

Rescue Medemblik