De aanrijding, de brandweer is druk bezig het wegdek ter reinigen

WERVERSHOOF – Vrijdagmorgen rond 11.30 uur vond er op de kruising Markerwaardweg N240 / Droge Wijmersweg in Wervershoof een aanrijding plaats tussen een busje en een personenauto. Omdat er vermoedelijk sprake was van beknelling kwamen de hulpdiensten met groot materiaal ter plaatse.

Het busje sloeg linksaf van de Droge Wijmersweg de Markerwaardweg N240 richting Medemblik op, maar verleende daarbij geen voorrang aan de auto die uit de richting van Zwaagdijk kwam rijden. Hierdoor ontstond een frontale aanrijding waarbij de drie personen van de auto gewond raakte. Zij zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurster van het busje bleef ongedeerd. Beide voertuigen raakte zwaar beschadigd door de aanrijding. Een bergingsbedrijf heeft de voertuigen dan ook afgesleept. De Verkeers Ongevallen Dienst van Politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de aanrijding. De Markerwaardweg was ongeveer anderhalf uur afgesloten voor het overige verkeer.

P2000 melding : 11:17:05 10-07-09 Prio 1 (GG: anh-inci-8) MARKERWAARDWEG – N240 / DROGE WIJMERSWEG MEDEMBLIK Verkeersongeval NHN524 NHN678 MBK648

Foto’s : Wesley Boots & Frank Koning
Film : Wesley Boots

httpvhd://www.youtube.com/watch?v=WFuBAT8UbJ4