MIDDENBEEMSTER – Dinsdagavond 7 januari omstreeks 20.00 uur vond een ernstig ongeval plaats op de (A7) vanuit de richting Amsterdam naar Hoorn.

Motorpech
Een 39-jarige bestuurder uit Den Oever van een bestelbus kreeg motorpech waardoor hij niet sneller kon dan 80 km per uur zo laat politiewoordvoerster Wendy Boudewijn aan ons weten.

Botsing
Hierdoor botste een bestuurder van een andere bestelbus tegen hem aan. Een automobilist kon nog net tussen de twee bestelauto’s doorrijden, maar de automobilist die achter hem reed, kon hem niet ontwijken, tikte de auto aan en botste vervolgens weer op de bestelbus met pech.

Naar het ziekenhuis
De bestuurder van de bestelbus met pech is een 39-jarige man uit Den Oever en werd door de ambulancedienst behandeld. Een 49-jarige man zonder vast woonadres (passagier) van de bestelbus, werd voor controle naar het ziekenhuis overgebracht.

Ook naar het ziekenhuis
De bestuurder van de bestelbus die achterop de bestelbus met pech reed, is een 26-jarige man uit Heiloo en is ook voor controle naar het ziekenhuis overgebracht.

Ongedeerd
De automobilist die tussen de 2 bestelauto’s doorreed, is een 58-jarige man uit Heerhugowaard. De automobilist die deze niet meer kon ontwijken, is een 37-jarige man uit Sijbekarspel.

Onderzoek ingesteld
De politie heeft ter plaatse een uitgebreid onderzoek ingesteld. Diverse auto’s zijn afgesleept door een berger.

(Fotografie Nibbix Media, Het ongeluk op de(A7) dinsdagavond)