Drie dodelijke slachtoffers bij verkeersongeval

1254331663N2

SCHELLINKHOUT – Woensdagmiddag omstreeks 13.15 uur heeft er op de Lageweg (N506) nabij Schellinkhout een verkeersongeval plaats gevonden waarbij drie personen dodelijk gewond raakten en vier personen gewond.

Een pick-up reed met vijf inzittenden vanaf de richting Enkhuizen in de richting Hoorn. Vlak voor Hoorn wilde het linksaf slaan naar een boerenerf. De pick-up werd van achteren genaderd door een bestelbus. De bestuurder van deze bestelbus had de stilstaande pick-up te laat in de gaten er reed er achterop. Door de klap schoot de pick-up naar voren en kwam op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht. Hier kwam juist vanuit tegengestelde richting een vrachtwagen met aanhangwagen aangereden. Deze reed frontaal tegen de pick-up aan.

Van de vijf inzittenden van de pick-up overleden er drie ter plaatse. Twee inzittenden liepen zeer ernstige verwondingen op en werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

De vrachtwagen schaarde door het ongeval. Het trekkende voertuig belandde op zijn zij in de naast de weg gelegen sloot. De aanhanger bleef op het fietspad tussen de rijbaan en de sloot staan. De bestuurder kon op eigen kracht uit de vrachtwagen komen. Hij liep lichte verwondingen op. De bestuurder van de bestelwagen liep ook lichte verwondingen op. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Reacties zijn gesloten.