Dodelijk slachtoffer bij enorme brand in loods aan de Dorpsweg in Schellinkhout

SCHELLINKHOUT – Zondagochtend 29 januari in alle vroegte rond 03.10 uur werd een grote uitslaande brand ontdekt in een loods aan de Dorpsweg in Schellinkhout. Twee voorbijgangers ontdekt de brand en belde 112 waarna de brandweerkorpsen van Hoorn, Blokker, Zwaag, Venhuizen, Stede-Broec en Wognum ter plaatse gingen, evenals diverse politie-eenheden en de ambulancedienst.

Personen in units loods
In eerste instantie was het niet duidelijk of er nou personen in de bedrijfsunits die in de loods zaten woonde. In de loop van de vroege ochtend van zondag 29 januari werd duidelijk dat er minstens vier mensen permanent in de units op het bedrijventerrein bivakkeerden.

Een persoon overleden
Één van hen is overleden zo meldt de politie zondag. De anderen bleven ongedeerd. In de loods zitten tientallen bedrijfsunites. Vele van deze units zijn door de felle brand verwoest. De politie en brandweer hebben de brand in onderzoek.

Getuigenoproep
Mensen die misschien iets gehoord of gezien hebben in de omgeving van de Dorpsweg wat mogelijk met de brand te maken kan hebben, worden opgeroepen hun informatie met de politie te delen. Dat kan telefonisch via het telefoonnummer 0900-8844.

Fotografie: Wesley Boots